ANNEMIEK

Ik ben Annemiek, getrouwd en moeder van twee kinderen. Vroeger bakte ik geregeld koekjes met mijn kinderen; lekker met je handen de ingrediënten kneden tot een deeg, om het vervolgens uit te rollen en met een uitsteker leuke koekjes te maken. Ze vonden het geweldig! Maar dan komt het moeilijkste voor ze: wachten tot ze uit de oven mogen en voldoende afgekoeld zijn! Ze gingen er in als KOEK! En met een beetje geluk kon ik er nog een paar achter houden voor ‘s avonds… Sweet memories…

MAGIE VAN HET BAKKEN

Inmiddels hebben er al heel wat koekjes en taarten mijn oven verlaten. En nog altijd vind ik het een soort van magie om ingrediënten te mengen, in de oven te doen, na een poosje iets lekkers te ruiken en te zien dat het een taart geworden is! En zodra het ook maar iets afgekoeld is meteen proeven; heerlijk! Telkens als ik in de keuken aan het werk ben, komt er een grote glimlach op mijn gezicht en ben ik ontspannen en gefocust bezig; ik kan er geen genoeg van krijgen.

Al een jaartje of 30 (!) maak ik van verjaardagen iets bijzonders; dat vind ik zo ontzettend leuk om te doen! Ik vind het leuk om zelf gebak en hapjes te maken, en dan met name de wat bijzondere hapjes; hapjes met een twist. Natuurlijk voor elk wat wils. En wat denk je van een themafeest? Voor mijn 50e verjaardag bijvoorbeeld heb ik diverse gebakjes en hapjes uit 1967 gemaakt: monchoutaart, ananas upside down taart, prikkertjes met kaas en worst (op een halve kool in aluminiumfolie !), bowl (in een ouderwetse bowlschaal) en kaasfondue (in een retro fonduestel) om maar wat te noemen. En de bijpassende aankleding maakte het helemaal áf!

IK HOU VAN DE GEZELLIGHEID OP FEESTJES

 

Iedereen is vrolijk, de ruimte is al dan niet versierd. Mensen zijn blij om elkaar weer te zien en met de aandacht voor elkaar. De sfeeer is ontspannen. En natuurlijk is er lekker eten!

 

De gebakjes op een receptie bijvoorbeeld vind ik zo prettig; je krijgt dan vaak zo’n klein gebakje wat mooi gedecoreerd is (toch beter voor de lijn dan een groot stuk gebak). Op zulke recepties eet je toch heel wat minder dan op een verjaardagsfeest.

 

Die kleine gebakjes worden ook wel petit fours genoemd; kleine, feestelijke stukjes taart met een laagje jam en/of botercrème ertussen. Nu wil het geval, dat mijn man alle kleine gebakjes party fourtjes noemt: gebakjes voor feestjes. Over een naam voor mijn bedrijf hoefde ik daarom niet lang na te denken: Party Fours was geboren!

GEZOND

Ik ben in 2017 er achter gekomen dat ik een intolerantie heb voor o.a. tarwe en geraffineerde suikers. Daarom heb ik mij de laatste tijd ook verdiept in het gezondere eten, ook gezondere gebakjes. En deze kan je terug vinden in mijn aanbod. Zo kunnen er veel meer mensen op jouw feest ook genieten van wat lekkers. Hierbij kan je denken aan tarwevrij, koolhydraatarm, suikervrij en vetarm. Kortom: lekkere gebakjes die beter zijn voor je lijf!