Glutenvrije en geraffineerde suikervrije basistaart waar je van zal smullen!

Gelukkig zijn er steeds meer glutenvrije producten, waaronder bakmixen, te koop in de supermarkten. Een hele mooie ontwikkeling voor iedereen die geen gluten verdraagt! Een paar jaar geleden werden er uit de tarwe de gluten gehaald, waardoor mensen met een intolerantie voor tarwe deze glutenvrije producten niet konden gebruiken. Op dit moment zie je geen gluten én geen tarwe meer, wat natuurlijk ontzettend fijn is! Wat ik wel lees op de verpakking, is dat er suiker (of dextrose bijv.) in zit, wat ik ook niet verdraag.

Vandaar dat ik aan het experimenteren ben geweest met een lekker taartje, zonder tarwe en zonder geraffineerde suikers, die ook nog eens glutenvrij is. En tadaaa…. dit is ‘m geworden! Is het geen plaatje? Een smeuïge cake met heerlijke tussenlaagjes, zodat je een stapeltaartje krijgt!

En weet je wat het leuke is? Jij kan hem nu ook maken! Het is echt niet zo moeilijk als hij er uit ziet!

Succes en geniet ervan!

glutenvrij, tarwevrij en suikervrije taart

Glutenvrije en geraffineerde suikers vrije basistaart

Annemiek
Een heerlijke basistaart die glutenvrij is, vrij van tarwe en vrij van geraffineerde suikers
Gang feest, gebak, taart
Keuken Nederlands
Porties 6

Equipment

  • mixer
  • oven
  • weegschaal

Ingrediënten
  

  • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 160 gram ruwe rietsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder (glutenvrij)
  • 25 gram maïzena (glutenvrij)
  • 1 sinaasappel; rasp
  • 150 ml karnemelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Bekleed een springvorm van Ø 24 cm met bakpapier.
  • Doe de boter, rietsuiker, vanille extract en zout in een (meng)kom en mix dit met de mixer tot een romig mengsel. Dit duurt een paar minuten.
  • Mix één voor één de eieren er door.
  • Meng het amandelmeel, boekweitmeel, maïzena, bakpoeder en sinaasappelrasp door elkaar, en voeg dan de helft hiervan toe aan het botermengsel. Klop dit rustig door elkaar. Voeg de helft van de karnemelk toe en klop dit ook erdoor. Dan het laatste meel mengsel erdoor, en vervolgens ook het laatste karnemelk.
  • Doe dit in de springvorm, strijk glad en bak het ca. 30-35 minuten, tot het gaar is. Dit kan je controleren door er een (saté)prikker in te steken; als deze er droog uit komt, is de taart gaar.
  • Laat het afkoelen op een rooster.

Notities

Als de taart is afgekoeld, kan je 'm doormidden snijden en één helft bestrijken/vullen met wat jij lekker vindt! Bijvoorbeeld met suikervrije jam, opgeklopte slagroom, of mascarpone. Daarna doe je de andere helft er bovenop en kan je het gaan decoreren met bijvoorbeeld de slagroom en/of mascarpone. Vers fruit of sprinkels maken het helemaal af! 
Trefwoord basistaart, gezond, gezond gebak, gezond gebak Almelo, gezonde taart, gezonde taart Almelo, glutenvrij, glutenvrij gebak, glutenvrije taart, glutenvrije taart Almelo, suikervrij gebak, suikervrije taart, suikervrije taart Almelo, tarwevrij, tarwevrij gebak, tarwevrije taart, tarwevrije taart Almelo, vrij van geraffineerde suikers, zelf bakken
app me en ik reageer zo snel mogelijk