Vroeger….

Ik zal een jaar of 7, 8 geweest zijn halverwege de jaren ’70. We woonden in Vleuten, aan de Flemminglaan 23. Ik weet het nog als de dag van gisteren.

De buurt was erg kinderrijk; de meesten van ons zaten op dezelfde school. We speelden altijd met elkaar; altijd buiten. In mijn beleving was het altijd mooi weer! Stoepranden, douanetje, buskruit, voetballen, elastieken; we verveelden ons nooit. Wat een mooie tijd was dat!

 

In de zomer, als mijn moeder het beddengoed aan de waslijn had hangen, dan was dat voor ons (mijn zusjes en ik) net een tent! Geweldig vonden wij dat! Dan pakten wij onze theeserviesjes, en kwamen onze vriendjes en vriendinnetjes op ons “theekransje”. Mijn moeder deed dan ranja in de theepot, waarna wij dit zelf in de ieniemini theekopjes mochten schenken. Er kon haast niets in maar we vonden het maar wát interessant! Een snoepje erbij en dan maar “thee” drinken! Soms zaten we met wel 10 meidjes in onze tent.

 

Nu….

En nu, meer dan 40 jaar later, vind ik het nog altijd leuk, zo’n theekransje! Ook al spreken we tegenwoordig van een High Tea!

Zo komen we bijvoorbeeld elk jaar, in mei/juni met alle nichtjes en aangetrouwde nichtjes samen op een zaterdag. We kletsen dan de hele middag gezellig bij en genieten van een uitgebreide, zelf gemaakte High Tea. Omdat we elkaar verder niet zien of spreken, kijkt iedereen al ver van tevoren uit naar deze dag!

 

Beleef jouw theekransje

Ik vind het erg leuk om voor jou en jouw gasten een High Tea te mogen maken. Daar maak ik dan echt een feestje van! Want naast de lekkernijen op mooie etagères, neem ik ook vintage bordjes en kop en schotels mee. Als dat geen ultiem theekransje is!

Nieuwsgierig? zie het hier

app me en ik reageer zo snel mogelijk