Annemiek feest

Elk jaar op mijn verjaardag komt hetzelfde gespreksitem weer naar voren en wordt de vraag gesteld; “Weet je nog… toen jij geboren bent?”

Om direct te volgen met: “Toen lag er toch een pak sneeuw!”

 

En nu mijn verjaardag er binnenkort (9 januari) weer aan zit te komen, ben ik even op Google aan het graven geweest naar de meteorologische (vind jij dat ook zo’n prachtig woord?) gegevens van mijn geboortedag.

En voor wie nu nieuwsgierig is welk jaartal dat is (en hoe oud ik word wink); het jaartal is 1967! Dat worden dus 54 kaarsjes zaterdag!

 

 

Omdat Sherlock mijn ‘middlename’ is….:

Maandag 9 januari 1967 was een zonnige en kille dag, met een gemiddelde temperatuur van -3,7 graden. Het is de koudste 9 januari ooit gemeten in De Bilt; -12,1 graad.

En er lag inderdaad een pak sneeuw; in Kamerik waar ik geboren ben was dat 10-15 cm! Kan je het voorstellen?

Mijn opa en oma kwamen vanuit Soest hun eerste kleinkind bewonderen. En omdat de weg nauwelijks zichtbaar was, reed m’n opa met het portier open, om zo toch de zijkant van de weg te kunnen zien. Dit verhaal hoor ik elk jaar weer! Zo bijzonder moet dit destijds geweest zijn!

Ik weet niet hoe lang ze hier over gedaan hebben, maar normaal rijd je dit in zo’n 3 kwartier.

 En dan zijn we nu 54 jaar verder… 

Tijd weer voor een feestje! Een heel ander feestje dan voorgaande jaren door Corona, maar dat mag de pret zeker niet drukken! 

Mijn beide kinderen en ouders komen; allemaal op een andere dag! Dus ik ben eigenlijk 3 dagen jarig dit jaar! laughing

Natuurlijk bak ik weer zelf het gebak! Voor m’n dochter vegan, voor mezelf zonder tarwe en zonder geraffineerde suikers, en voor m’n vader twee! (Hahaha; mijn moeder had geappt dat hij zei dat hij er wel twee wou, dus daar komt hij niet onder uit!)

Lieve lezer,

Geniet van het leven. Vier feest! Of je nu jarig bent of niet; maak er een mooie dag van! Morgen is ie al weer voorbij. 

En eet taart, want het sowieso iemands verjaardag vandaag! 

 

app me en ik reageer zo snel mogelijk