Ik zat er al langer over na te denken… Wat als ik een paar dagen even ergens anders naar toe zou gaan, even weg uit de dagelijkse beslommeringen, even helemaal kunnen focussen op m’n bedrijf, zonder pup die constant om je heen springt of kattenkwaad uit haalt, zonder te hoeven nadenken wat we gaan eten, zonder geluiden vanaf de straat. Wat zou dat toch fijn zijn! Een workation dus; een samenvoeging van werk en vakantie. Want in een andere omgeving (“het vakantie-gevoel”), krijg je vaak de leukste ideeën en inzichten voor je werk/bedrijf. Een gouden combinatie!

Dan… wil ik dat alleen doen? Of met een andere onderneemster? Of toch in met groep? Door Corona worden er weinig groepsworkations georganiseerd, omdat het lastig is om met meerdere mensen op gepaste afstand dit te ondernemen. En biedt het programma van zo’n georganiseerde werkvakantie mij wel voldoende inspiratie? Daar kreeg ik al googelend geen duidelijk antwoord op. Wil ik wel een programma voor die dagen? Wil ik wel mensen om me heen? Het is wel fijn om te kunnen sparren…!

Zal ik het eens vragen aan vriendin en mede-onderneemster Miriam? Zij zoekt soms ook naar inspiratie; een andere kijk op haar onderneming. Zij houdt er ook van om in de natuur te zijn, op zichzelf te zijn, en ook om de verbinding te vinden. En Miriam vond het meteen een erg leuk idee! Corona-proof; voldoende ruimte in het huisje, eigen slaapkamer/plekje om je terug te trekken. Datum geprikt, huisje geboekt, auto ingepakt en gáán!

Van 2 t/m 4 november zaten we dus in een schattig huisje in Reutum (je hoeft per slot van rekening niet ver weg te gaan om er even helemaal uit te zijn!). Eerst natuurlijk landen en settelen, om vervolgens de hele middag te sparren. Wat heb je nodig? Welke kant wil je op? En welke kant niet meer? Wat heb je opgestoken van de Corona-periode? Hoe ga je het aanpakken?

‘s Avonds heb ik mijn favoriete gerecht kipcurry klaargemaakt, terwijl Miriam iets voor zichzelf deed. Daarna weer tijd voor onszelf.

De volgende ochtend lekker rustig opgestart. Daarna heerlijk gefocust bezig gegaan met onze bedrijven en met de ideeën die we samen willen gaan doen. Wat komt er dan veel naar boven! Onze workation is nu al geslaagd! In de middag was er tijd voor een heerlijke wandeling; ongemerkt hadden we er 10 kilometer op zitten, toen we in het beginnende schemer ons huisje terug hadden gevonden. Hoofden leeg. Zuurstof in ons lijf. Super!

Tijd voor mij om wat voor mezelf te doen, terwijl Miriam probeert de oven aan de praat te krijgen voor een heerlijke vegetarische kaas-macaroni schotel.

Na de afwas (ja, we hebben zelfs afgewassen), boekje gelezen, googelen op een nieuwe agenda voor 2021, spelletjes spelen, kletsen. Fijne avond!

Tja… en dan is het al weer woensdag. De dag van vertrek. Nog even wat uitwerken van de afgelopen dagen en evalueren. Het is veel te kort geweest! Maar wat is het zinvol om (in je eentje, met z’n tweetjes of in een groep) een paar dagen met je bedrijf bezig te zijn, in een ontspannen setting en met volle focus! Dat ga ik vaker doen!

Lijkt het jou ook leuk en zinvol om een keer mee te gaan? Een groepsworkation (met 4-6 deelnemers) zit in de planning! Laat het me vooral weten, dan breng ik jou als eerste daarvan op de hoogte!

app me en ik reageer zo snel mogelijk